Live huutokaupan kulku

hkaleksi.fi/live sivustolla on mahdollista seurata huutokauppoja netissä ja huutaa livenä kohteita. Kohteille voi jättää ennakkotarjouksen kuten perinteisessäkin huutokaupassa. Kun Live huutokauppa alkaa, meklaria voi seurata livelähetyksessä ja jättää kunkin kohteen kohdalla huutoja kun on ensin kirjautunut ohjelmaan. Johtuen pienestä lähetysteknillisestä viiveestä, kannattaa huuto jättää mahdollisimman nopeasti kohteen auettua, jotta se ehtii rekisteröityä ja näkyy meklarille.

Live huutokaupassa voittava huuto on se, joka tulee viimeisenä läpi melkarin meklattua kohteen.

Huomioi seuraavat asiat ja säännöt Live huutokaupassa:

  • lähetysviiive tarjousten rekisteröinnissä on noin 1 sekunti
  • lähetyskuvan viive on keskimäärin 4 sekuntia. Vastaanottajan nettiyhteyden nopeus sekä tietokoneen suorituskyky voivat myös vaikuttaa viiveeseen siten että jos suorituskyky on alhainen lähetys jää puskuroimaan ja tulee "perässä". Kannattaa päivittää selain jos huomaa että viive on kasvanut yli 5 sekunnin.
  • kannattaa siis ensisijaisesti seurata summien nousua koska ne päivittyvät lyhyemmällä viiveellä

Huudon päättäminen:

  • kun kohde suljetaan, ohjelma tuo läpi tarjouksen joka on tapahtunut meklarin kopautuksen ja itse kohteen sulkuvalinnan välillä. Tästä syystä lähetyksessä voi olla tilanteita että melkari ottaa huudon "takaisin". Kannattaa jättää huuto aina hyvissä ajoin että se ehtii läpi.
  • voittava huuto on siis se joka tulee läpi.