27.11.2022

Pablo Escobarin omaisuutta myytiin Lempäälässä yli 100 000 eurolla – kahdesta esineestä maksettiin valtavat summat

Kokaiinikuningas Pablo Escobarin tavaroita huutokaupattiin Lempäälässä. Tilaisuus tuotti yli 100 000 euron liikevaihdon.

Juha Veli Jokinen

Lempäälässä nuijittiin kansainvälinen nettihuutokauppa perjantaina illalla. Myynnissä olivat harvinaiset kolumbialaisen huumekuninkaan Pablo Escobarin henkilökohtaiset tavarat ja tuotteet.

Huutokauppa Aleksi oli saanut esineet myyntiin omistaja Sami Taustilan armeijakaverin kautta. Mies on vieraillut Kolumbiassa useita kertoja ja tutustunut 1990-luvun alussa kuolleen Escobarin entiseen henkivartijaan ja sitä kautta sukuun ja lähipiiriin.

Taustila kopautti huutokaupassa perjantaina 100 000 euron liikevaihdon.

Huutokaupan hittituotteeksi nousi valkoinen kauluspaita, joka oli aikansa maailman etsityimpänä rikollisena pidetyn Escobarin yllä kuuluisassa valokuvassa. Escobarin vaimon ottamassa kuvassa huumelordi poseerasi Valkoisen talon edustalla – kuin irvailuksi Yhdysvaltain viranomaisille.

– Paita oli kysytyin ja se huudettiin 26 000 eurolla. Kun siihen lisätään huutokauppamaksut päälle, arvoksi tuli 30 800 euroa. Paita meni Yhdysvaltoihin, Tautila kertoo tyytyväisenä.

Sami Taustila näyttää kuvaa, jossa huumepomo poseeraa valkoinen kauluspaita päällään Valkoisen talon edessä. Paita myytiin yli 30 000 eurolla.Sami Taustila näyttää kuvaa, jossa huumepomo poseeraa valkoinen kauluspaita päällään Valkoisen talon edessä. Paita myytiin yli 30 000 eurolla.

Sami Taustila näyttää kuvaa, jossa huumepomo poseeraa valkoinen kauluspaita päällään Valkoisen talon edessä. Paita myytiin yli 30 000 eurolla. JUHA VELI JOKINEN

Ranskaan huudettiin Escobarin itsensä kokoama karikatyyrikuva-albumi häntä esittävistä kuvista ja piirroksista. Albumin rikollinen kokosi vankilassa ollessaan. Niitä on painettu vain 150.

– Albumi huudettiin 26 000 eurolla. Olen ylpeä, sillä englantilainen maailman tunnetuin huutokauppahuone sai vastaavasta vain 10 000 euroa, Taustila

Pablo Escobarin aurinkolasit menivät suomalaiselle keräilijälle 3 000 euron huudolla.Pablo Escobarin aurinkolasit menivät suomalaiselle keräilijälle 3 000 euron huudolla.

Pablo Escobarin aurinkolasit menivät suomalaiselle keräilijälle 3 000 euron huudolla. SAMI TAUSTILA

Ray-Banit Suomeen

Kokaiinipomon Ray-Ban-aurinkolasit huudettiin Suomeen. Keräilijä maksoi niistä 3 000 euroa. Huutokauppamaksuineen arvoksi tuli 3550 euroa.

Myös Escobarien sukujuhlia esittelevä beta-kuvanauha jäin Suomeen. Hinnaksi tuli kaikkiaan 1 300 euroa.

– Myytäviä tuotteita oli noin 17 ja kaikki menivät. Nyt ostajilla on valitusoikeudet, ja tuotteet postitetaan heille Suomesta, Taustila kertoo,

Taustila ei turvallisuussyistä suostu kertomaan, missä huudettavat tuotteet ovat olleet säilössä.

Huutajat maksavat tuotteet aikanaan pankkitileille.

Menikö kansainvälinen huutokauppa englanniksi hyvin? Tuliko sekaannuksia?

- Tämä oli vasta toinen tällainen. Ensimmäinen minulla oli Beatles -huutokauppa. Jännitti kovasti, kun piti olla tarkkana, että ymmärsi erilaisilla murteilla englantia puhuvia huutajia, Taustila sanoo.

Lempäälän huutokauppahuone Aleksi on toiminut vuodesta 2010. Taustila on toiminut alalla vuodesta 1998.