17.1.2017

Ensimmäinen huutokauppa ylitti odotuksemme, varsinkin ennakkotarjousten määrä oli huomattavasti odotettua suurempi. 

Toinen huutokauppa oli mukava tapahtuma. Kiinnostuneita ihmisiä oli runsaasti paikalla, istumapaikat oli täytetty viimeistä paikkaa myöten. 

Kolmanteen huutokauppaamme löysi tiensä moni uusi huutaja, oli hienoa huomata sanan uudesta huutokaupastamme levinneen kattavasti ympäri maan. 

Jouluhuutokauppassa oli taas mukavasti ihmisiä paikalla ja ennakkotarjousten määrä oli melkein kaksinkertainen edelliseen huutokauppaan verrattuna. 

Tammikuun huutokaupassa oli kansainvälistä tunnelmaa, kun paikalle oli tullut useita ostajia suomen rajojen ulkopuolelta asti. Venäläiset sekä ruotsalaiset ostajat olivat kiinnostuneita myynnissä olleista esineistä. Tiettävästi kauimpaa tullut ennakkotarjous tuli Puolasta saakka. 

Helmihuutokauppa sujui leppoisasti uusien meklareiden johdolla, vieraileva meklari toi persoonallaan uutta väriä huutokauppaan. Kaikki istumapaikat täyttyivät taas nopeasti ja kauppa kävi mukavasti. 

Seitsemännessä huutokaupassa aikaisempi linja jatkui eli ennakkohuutojen määrä kasvoi valtavasti. Muutamista mielenkiintoisista kohteista käytiin kiihkeää kilpailua. Maalauksista löytyi kattava valikoima hyviä teoksia mm. Eero Nelimarkan maalauksia myytiin useita kappaleita. 

Kahdeksas huutokauppa sai hyvin ihmisiä liikkeelle, upeasta ilmasta huolimatta. Ennakkotarjousten määrä kasvoi jälleen, mutta kyllä saliinkin riitti kohteita mukavasti. 

Syksyn huutokaupat käynnistyivät kesätauon jälkeen loistavasti. Lämpimän ilman vuoksi ennakkotarjouksien määrässä päästiin jälleen uuteen ennätykseen. 

Urheilu ja kulttuuri yhdistyivät huutokaupassa nro 10. 
Esim. Wayne Gretzkyn pelipaita myytiin kovan kilpailun jälkeen hyvään hintaan. 

Aleksin 11. huutokauppa oli menestyksekkäin huutokauppa tähän mennessä. Osa kohteista nousi mukaviin hintoihin ja osa jäi alle odotusten, mikä kuuluu huutokauppojen luonteeseen. Tästä on hyvä jatkaa taas uuteen vuoteen! 

Aleksin tammikuun huutokaupassa oli reilusti kohteita myynnissä. Huutokohteita oli kaiken kaikkiaan 520 kpl. 

Kolmastoista huutokauppa sujui mukavasti ja Aleksin takahuone oli jo pullollaan tavaroita seuraavaa huutokauppaa varten. 

Huutokauppa nro 14 sujui taas mukavissa merkeissä, ihmisiä oli kerääntynyt runsaasti paikanpäälle ja varsinkin uusia asiakkaita oli paljon paikalla. 

Huutokaupassa nro 15 oli myytävänä myös paljon keväisiä kausituotteita: puutarhakalusteita, moottoripyöriä, kesäauto ym. 

Kevään viimeinen huutokauppa hk 16 saatiin käytyä läpi nopeaan tahtiin lukuisten ennakkotarjousten ansiosta. 

Syksyn ensimmäinen huutokauppa lupailee hyvää loppuvuotta huutokauppojen merkeissä. Huutokohteita oli melkein 600 ja joukossa useita arvokkaita kohteita. 

Huutokaupassa nro 18 tuli uusi ennätys huutokohteissa (627 kpl) sekä ennakkotarjouksissa. Silti itse huutokaupassa oli huutajia runsas määrä paikalla. Tästä on hyvä jatkaa!! 

Yhdeksästoista huutokauppa oli menestys. Paljon uusia asiakkaita oli taas liikkeellä. Seuraavana vuorossa on Aleksin Jouluhuutokauppa. Tervetuloa! 

Joulukuun huutokauppa eli huutokauppa nro 20 oli Aleksin historian tuottoisin huutokauppa. Tästä kohti vuotta 2013! 

Vuoden 2013 ensimmäinen huutokauppa avasi mielenkiintoisen huutokauppavuoden. Huutajia oli liikkeellä runsaasti ja tavara vaihtoi omistajaa nopeaan tahtiin. 

Huutokaupassa nro 22 oli reilusti tavaraa tarjolla, huutokohteita oli kaiken kaikkiaan 632 kpl. Kaukaisimmat ennakkokyselyt myytävistä kohteista tuli tällä kertaa Kiinasta asti. 

Maaliskuun huutokauppa oli samalla Aleksin 3-vuotis juhlahuutokauppa, yksi onnellinen asiakas lähti juhlan kunniaksi arvottu täytekakku kainalossa kotia kohti. 

Huutokaupassa nro 24 ennakkotarjousten määrän suhteen ylitettiin taas aikaisemmat ennätykset. Suunta on hyvä, joskin tunnelman kannalta on mukavaa, että paikalla olijoitakin riittää mukavasti. 

Aleksin 25. huutokauppa oli mainio päätös huutokauppakeväälle. Erikoisia tuotteita oli jälleen runsaasti(noin 600 kpl) laidasta laitaan. 

Huutokauppa nro 26 eteni kesäisen leppoisissa tunnelmissa. Varsinkin taidepuolella löytyi muutamia erittäin kiinnostavia kohteita. 

Syksyn toinen huutokauppa(nro 27) sai runsain määrin huutajia liikkeelle. Vaikka ennakkotarjousten määrä jatkoi kasvuaan voimakkaasti, oli itse huutokauppatilaisuudessa paikanpäällä reilusti toistasataa ihmistä. Tavara vaihtoi omistajaa hyvää tahtia ja kiinnostusta riitti huutokaupan loppuun asti, vaikka huutokohteita oli Aleksin uusi ennätysmäärä yli 700 kohdetta. 

Aleksin 28. huutokauppa on takanapäin ja seuraavan kasaaminen alkoi jo vauhdilla. Huutokauppa sujui ilman suurempia kommelluksia ja tulos oli vähintäänkin hyvä. 

Huutokauppa nro 29 oli menestys. Myynnissä oli paljon arvotavaroita ja niitä myytiin kelpo hinnoin. Esimerkiksi harvinainen punaupseerikurssin merkki nousi 1800 euron lähtöhinnastaan 5100 euroon saakka. Ennakkotarjouksia tuli runsaasti myös maan rajojen ulkopuolelta. 

Jouluhuutokauppa sujui mukavissa merkeissä. Myynnissä oli useita harvinaisia mitaleja sekä hieno Fabergen koru kokoelma. Tavaroita myytiin taas runsaasti myös maan rajojen ulkopuolelle. 

Vuosi 2014 alkoi Aleksilla loistavasti! Hyvää tavaraa oli myynnissä paljon. Etenkin suomen kultakauden taide sekä kiinalaiset posliiniesineet nousivat hyviin hintoihin. Vanhasta kiinalaisesta posliiniesineistöstä tuli runsaasti kyselyjä sekä tarjouksia ympäri eurooppaa. Aleksin ulkomainen asiakaskunta laajenee nyt vauhdilla.   

Vuosi 2014 jatkuu erittäin mielenkiintoisena! Aleksin huutokaupat teki ennätyksensä huutokohteiden määrässä(770 kohdetta), ennakkotarjousten määrässä(yli 3000 kpl), huutokaupassa paikalla olleiden määrässä(kaikkiaan reilusti yli 200 asiakasta, sekä puhelinhuudoissa(parhaassa kohteessa oli 5 eri puhelinhuutajaa). 
Lähtöhintaisissa tuotteissa hinnat nousivat mukavasti esim. Jukka Mäkelän maalaukset: lähtöhinnat 500 ja vasarahinnat 1100 ja 1150 euroa, jääkäriaiheinen kokoelma: lähtöhinta 2000 ja vasarahinta 4200 euroa, majoliikkilamppu: lähtöhinta 150 ja vasarahinta 1150 euroa! 

Aleksin vuosi 2014 jatkuu vahvasti, tavaraa tarjotaan myyntiin erittäin paljon. Nytkin loistavia keräilyesineitä oli huutokaupattavana monia. Uusien asiakkaiden määrän kasvu jatkuu myös voimakkaasti. Fenet Oy:n konkurssipesän taidekokoelma myytiin hyvään hintaan. Maaliskuun huutokaupassa kauimpaa paikalle tulleet asiakkkaat olivat tulleet Kiinasta saakka. 

Kevät jatkuu huutokauppojen osalta erittäin kiinnostavana. Uusia asiakkaita näkyy huutokaupoissa runsaasti. Toukokuun huutokaupassa oli myynnissä poikkeuksellisen paljon erityyppisiä huutokohteita kuin yleensä barbeista autoihin. 

Kesäkuun huutokaupassa oli jo rennon kesäinen tunnelma. Kohteita oli noin 650 kappaletta ja kauppa kävi mukavasti. Lähtöhinnattomissa kohteissa oli jälleen hyviä nousuja esim. Marttanukke nousi maksuineen 735 euroon, myös useat lähtöhinnattomat kulta- ja hopeaesineet nousivat kivasti. 

Huutokauppasyksy alkoi mukavasti. Huutajia oli taas salin täydeltä helteisistä ilmoista huolimatta. Tauluissa tehtiin huutokauppamme uusi hintaennätys, Toikan linnut saivat paljon huomiota osakseen sekä muutamat taidelasit nousivat erittäin hyvään hintaan. 

Aleksin huutokauppa nro 37 sujui mukavasti. Kiinalaisia posliiniesineitä myytiin suuri määrä ja uusia asiakkaita oli liikkeellä paljon. Kuukauden päästä taas uudestaan! 

Lokakuun huutokaupassa oli taas kohteita mukavasti, kaikkiaan yli 600 kpl. Helsinkiläisen keräilijän kodin irtaimistosta löytyi todellisia helmiä. Hugo Simbergin maalaus vuodelta 1914 nousi maksuineen reilusti yli 5000 euron hintaan. Kallein Atran maalauksista taasen nousi maksuineen reilusti yli 3000 euron hintaan ja yksi Atran teoksista päätyi museon kokoelmiin Englantiin asti. Huutokauppamme kansainvälistymisestä kertoo jälleen maamme rajojen ulkopuolelta tulleiden tarjousten lisääntyminen. Tähänkin huutokauppaan tarjouksia tuli mm. Saksasta, Belgiasta, Englannista, Espanjasta, Venäjältä ja jopa Kiinasta. Yhdysvalloista tulleiden tarjousten perusteella lähetämme 8kpl suomalaisia maalauksia Michiganiin asti. 
Muutamat suurimmat yllätykset olivat erä muumimukeja(vasarahinta 2200 euroa) sekä 2kpl pohjahinnattomia mikrofoneja, jotka nousivat 2000 euron vasarahintaan. 

Aleksin Kvalitet arvohuutokauppa oli menestys! Myynnissä oli mahtava määrä laadukasta taidetta, hopeaa ja designia. Uusia asiakkaita rekisteröityi palveluumme ennätysmäärä, myös puhelinhuutojen määrässä rikottiin aikaisemmat ennätykset. 

Joulukuun huutokaupassa oli myynnissä melkein 700 kohdetta ja etenkin taidelasia myytiin runsaat määrät. Pelkästään Oiva Toikan lasilintuja oli myynnissä useita kymmeniä kappaleita. Useat taulut esim. Albert Edelfeltin taulu nousivat mukavasti. Paavo Tynellin valaisimesta maksettiin yli 3200 euroa. 

Vuosi 2015 alkoi mukavasti. Tammikuun huutokaupassa varsinkin laadukkaat taide-esineet nousivat kiitettävästi. Hjalmar Munsterhjelmin maalaus myytiin maksuineen yli 18000 euron hintaan, myös Pablo Picasson grafiikka saavutti hyvän hinnan. Oiva Toikan lasiesineet olivat jälleen erittäin kysyttyjä ja niitä olikin taas myynnissä useita kappaleita. 

Hiihtoloma-aika vähensi paikallaolijoiden määrää jonkinverran, mutta ennakkotarjouksia jätettiinkin vastaavasti normaalia enemmän. Arvotaide tuntuu tällä hetkellä nousevan hyviin hintoihin ja nyt selvästi panostetaan laatuun. Tästä on taas hyvä jatkaa kevättä eteenpäin. 

Aleksin 5-vuotis juhlahuutokaupasta muodostui tulokseltaan historiamme paras huutokauppa. Ennätyksiä rikottiin niin paikallaolijoiden määrässä, kuin myös ennakkotarjousten määrässä. Nyt myynnissä olleista kohteista myymättä jäi vain kourallinen, laadukas/harvinainen tavara löytää tällä hetkellä ostajansa. Esim. Juhani Linnovaaran taide, Oiva Toikan lasiesineet, monet erikoiset hopeaesineet sekä Alvar Aallon huonekalut nousivat hyviin hintoihin. 

Huutokauppakevät 2015 jatkui vilkkaana Aleksin huutokaupassa nro 44. Huutokaupassa myytiin mm. parisenkymmentä Oiva Toikan lasilintua, suomen kultakauden taidetta sekä useita Paavo Tynellin valaisimia. 
Kiitettävä määrä tavaraa myytiin taas myös maan rajojen ulkopuolelle. 

Huutokaupassa Hk45 myytiin poikkeuksellisen suuri määrä militariaa. Useita kiinnostuneita huutajia näille löytyi mm. saksasta asti. Monet taidelasiesineet herättivät paljon kiinnostusta. Tavaroita oli myynnissä taas ihan laidasta laitaan, timanttisormuksista henkilöautoon. 

Aleksin kesähuutokaupassa 5.7.2015 oli myynnissä ennätysmäärä huutokohteita, kaikkiaan melkein 900 kohdetta. Erityisesti taidelasia oli myynnissä runsaasti. Kauniista kesäpäivästä sekä suuresta ennakkotarjousten määrästä huolimatta paikanpäälle oli saapunut reilusti toistasataa innostunutta huutajaa.   

Myimme 25.7.2015 huutokaupalla Närin kartanon irtaimistoa Pälkäneellä. Hieno kesäinen sää, sekä Närin kartanon upea miljöö tekivät huutokaupasta mieleenpainuvan. Kävijöitä huutokaupassa oli varovaisten arvioiden mukaan päivän aikana yhteensä noin tuhat henkeä. 

Syksyn ensimmäisessä huutokaupassa(Hk48) muutamat arvotaideteokset nousivat esiin joukosta. Esim. Teppo Terän maalauksen hinta nousi maksuineen yli 10 000 euron sekä Hugo Simbergin maalaus vuodelta 1914 yli 4000 euroon. 
Myös taidelasi ja hopeaesineet tekivät taas hyvin kauppansa. 

Huutokaupassa Hk49 oli paikalla runsaasti huutajia kauniista syyssäästä huolimatta. Paikalle oli saapunut noin 150 aktiivista huutajaa. Erityisesti useita keräilijöitä kiinnostivat kenraalit Tapola sekä Oesch, joiden tavaroita oli myös kaupan. 

Aleksin juhlahuutokaupassa nro 50 oli mukavasti huutajia paikalla, vaikkakin suuri osa tavaroista myytiin ennakkotarjousten perusteella. Maan rajojen ulkopuollekin lähti ennakkotarjousten perusteella taidelasia ja militariaa mm. Oiva Toikan Pampula maksuineen hintaan 1400 euroa sekä Tapio Wirkkalan vanerivati maksuineen hintaan 3100 euroa. 

Isänpäivän huutokauppa ylitti reilusti kaikki odotukset, niin ennakkotarjousten kuin myös paikalle päässeiden huutajien määrässä. Taidelasit, maalaustaide sekä militaria myivät hyvin. Huonekalujenkin kysyntä näytti virkistyneen ja muutamissa päästiin oikein hyviin hintoihin. 

Huutokauppa Hk52 eteni mukavissa itsenäisyyspäivän aaton tunnelmissa. Kotimainen tasokas maalaustaide kiinnosti huutajia kovasti. Suomen itsenäisyyteen liittyvät esineet olivat nyt kysyttyä tavaraa. Taidelasit sekä Tapio Wirkkalan suokurpat nousivat mukaviin hintoihin, myös timanttikorut olivat ehkä juuri joulun läheisyyden vuoksi suosittuja huutokohteita. Nyt onkin jo kova kiire, seuraava huutokauppa kun järjestetään jo viikon päästä. 

Kiinaposliinihuutokauppa(Hk53) oli hyvä päätös muutenkin loistokkaalle vuodelle. KAIKKI myytävänä olleet kohteet myös myytiin! Osa kohteista myytiin erittäin huokeaan hintaan, mutta parhaiden posliinien hinnat nousivat kuitenkin yli 300 euron. Tauluissa sekä kulta ja hopeaesineissäkin tuli mukavat loppuhinnat. Toivomme asiakkaillemme hyvää joulunaikaa sekä upeita löytöjä 
vuodelle 2016! 

Tammikuun huutokaupassa(Hk54) Pekka Halosen maalauksen hinta nousi mukavasti lähtöhinnasta, Veikko Marttisen maalauksista kilpailtiin usean puhelimen voimin sekä Juhani Palmun maalaus saavutti mainion loppuhinnan. 
Myynnissä oli myös hienoja lasiesineitä mm. useampi Gunnel Nyman, Oiva Toikka sekä Tapio Wirkkala. Muissa esineissä oli mm. Paavo Tynellin valaisimia sekä Ilmari Tapiovaaran huonekaluja. 

Helmihuutokaupassa(Hk55) oli mukava tunnelma ja huutajiakin oli paikalla kivasti, huutonumeroita lunastettiin lähelle sata kappaletta, joten huutokauppaväkeä oli taas liikkeellä pitkälti toistasataa henkeä. 

Maaliskuun Hk56 piti sisällään noin 600 huutokohdetta, suurin osa kohteista oli jälleen pohjahinnattomia ja näinollen myymättömiä esineitä jäi vain muutamia kappaleita. 
Ehdottomasti kysytyin kohde oli tällä kertaa Mannerheim suurmieslasi, jonka hinta kipusi maksuineen yli 1300 euron. Tasan viikon päästä on jo seuraava huutokauppa, kun su 27.3. Ideaparkin keskusaukiolla järjestetään hyväntekeväisyyshuutokauppa TAYS Lastenklinikan hyväksi! 

Huhtikuun huutokauppa oli varsinkin maalaustaiteen osalta kiinnostava, esim. Fritz Jakobssonin maalauksia myytiin melkein 15 000 eurolla. Taidelaseissa oli taasen mm. Oiva Toikan lintuja myynnissä yli 30kpl. 

Toukokuun huutokaupassa(Hk58) oli yhteensä myynnissä tuhansia keräilyesineitä. Taiteessa lähtöhinnaton Hugo Simberg nousi maksuineen yli 3000 euron sekä useat Olli Joen maalaukset nousivat myös mukavasti. Arabian kannuja myytiin yhteensä lähes 8000 euron arvosta. Suuri puukko/puhdetyökokoelma toi monia uusia asiakkaita huutokauppaamme. 

Kesäkuun huutokauppaan oli pyrähtänyt iso parvi Oiva Toikan lintuja(yhteensä yli 60kpl) ja kaikki linnut löysivät uuden omistajan. Myös hopeaesineitä sekä maalaustaidetta oli paljon myynnissä. 

Jo 60 huutokauppaa takana ja vauhti vain kiihtyy! Alkavasta syksystä on tulossa todella mielenkiintoinen huutokaupparintamalla. Kannattaa seurata nettisivujamme! 

Huutokaupassa Hk61 oli huutokohteita yli 800kpl ja tavaraa tuntuu tulevan myyntiin hyvää vauhtia. Huutokauppapäivään mennessä olimme lisänneet valmiiksi jo seuraavaankin huutokauppaan pitkälti toistasataa kohdetta. 

Jatkamme Huutokauppa Hk 85. Huutokaupan upeista myydyistä kohteista mainittakoon Saara Hopean pieni Pantteri Maljakko joka kohosi  kuluineen 600e myyntihintaan.Olli Lemivaara ja Pertti Salovaara pitivät meklareina hyvin tunnelman yllä ja paikalla olikin ihmisiä satakunta.Kiitos kaikille osallistuneille.

Huutokaupassa Hk 86 pääsimme ihalemaan hienoa taidetta sankoin joukoin..noin 110 ihmistä oli kisailemassa kohteista paikanpäällä..mainittakoon myydyistä Grafiikoista Jukka Kaivannon pieni työ joka kipusi 450 euron myyntihintaan huutomaksuineen.Myynnissä oli myös mm.Suomalaisen SS-vapaaehtoisen esineistöä.

Huutokauppa Hk 87 oli Ensimmäinen Vanhan ajan tyyliin pidetty perinteinen huutokauppa.Ilman ennakkotarjouksia ja euron korotushuudoilla.Väkeä kävi paikanpäällä noin 300 ihmistä ja mahtavasta tunnelmasta saatiin nauttia Meklarimme Pertti Salovaaran johdolla.

Huutokauppa Hk 88 oli huikea menestys.Eritoten huonekalujen ja taidelasin hinnat kipusivat korkealle.Menoa vauhditti Pertti Salovaaran ohjaus Ruotsin kielen saloihin.

Huutokauppa Hk 89 väkeä oli paikalla sankoin joukoin ja Raimo Kanervan työt nousivat yli markkinahintojen.

Huutokauppa Hk 90 Erityisesti Suomalaiset Kunniamerkit menivät koviin hintoihin ja Keräilijöitä olikin useita paikalla niistä kisailemassa.

 

Huutokauppa Hk 91 Saimme iloksemme myyntiin huikeita Ritva Luukkasen käsin lapin kivestä tehtyjä Kivimosaiikkitöitä.Monet näistä töistä olivat kiertäneet Ranskan,Kosovon ja Italian Vatikaanin näyttelyissä.Töiden hinta kipusikin tuhansiin euroihin kappaleelta.

Huutokauppa Hk 92 Jatkoimme Edelleen menestyksekkäästi Ritva Luukkasen taideteosten myyntejä,sekä myimme mm.Veli Sepän itse signeeraamia Helene Scherfbeckin omakuvia.Kyseisistä töistä käytiinkin kovaa tarjouskilpailua ennen huutokauppaa.

 

Huutokauppa Hk 93 saimme iloksemme myyntiin Omega Seamaster Cosmic 2000  joka oli kuulunut  Pertti Spede Pasaselle. Kellon hinta nousikin maailman ennätys hintaan kyseiselle kellomallille.Kellon myyntiä ja tarjouskilpailua seurasivatkin usean päivän ajan mm.Aamulehti,Iltalehti ja uutisoitiin Ihan Iltalehden lööppeihin asti,myös Kauppalehti julkaisi aiheesta artikkelin. Huutokaupalla oli asiakkaita oli niin paljon että istumapaikat loppuivat jo ennen huutokaupan alkua.Myimme myös Tanskalaisen huippusuunnittelijan Flemming Lassen sohvakaluston jonka hinta kipusi tuhansiin euroihin. Meklarina toimi pitkän uran jo Meklarina tehnyt entinen Poliisi Jukka Pulakka,niin kuin hänestä hienosti Iltalehdessä kuvailtiin. Yksi mieleenpainuvimmista huutokaupoistamme.